środa, 10 sierpnia 2016

Bezglutenowe placuszki z brzoskwinią

Przepyszne, jogurtowe placuszki typu pancakes z brzoskwiniami. Puszyste, delikatne i bardzo, bardzo smaczne. Bardzo proste do wykonania. Idealne na letnie śniadanie. Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI na:
6 czubatych łyżek mieszanki bezglutenowej do ciast Mix per dolci Nutrifree
1 jajko
140 g jogurtu greckiego
2 łyżki ksylitolu lub cukru
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
1 łyżka oliwy z oliwek
2 brzoskwinie lub nektarynki


Wszystkie składniki umieść w wysokim naczyniu i dokładnie zmiksuj. Brzoskwinie przekrój na pół, wyjmij pestkę i pokrój w plastry. Patelnie beztłuszczową dobrze rozgrzej.
Na patelnie nakładaj po łyżce ciasta w dość sporych odstępach. Gdy placki lekko podrosną wciśnij w nie po plastrze brzoskwini. Smaż z obu stron na średnim ogniu.
Gotowe posyp cukrem pudrem lub polej miodem.

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz