Frytki z cukiii w panierce z bułki tartej i Parmezanu. Delikatne, chrupiące i bardzo smaczne. Idealne z sosem, czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI:
1 średnia cukinia
1 jajko
5 łyżek bułki tartej bezglutenowej (użyłam Nutrifree )
3 łyżki startego sera Parmezan lub Grano Padano
Cukinię umyj i pokrój w kawałki (jak frytki).
Jajko roztrzep w głębokim talerzu, w drugim wymieszaj bułkę tartą ze startym serem.
Kawałki cukinii dokładnie obtoczj w jajku, a następnie obtocz w bułce z serem.
Gotowe kawałki cukinii układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz ok. 20 minut - na złoty kolor.
Podawaj z sosem czosnkowym.
Smacznego :)
muszą być pyszne ;-)
OdpowiedzUsuńZrobiłam w panierce ze zblendowanych płatków kukurydzianych i ze zwykłym serem. Nie wyglądają tak ładnie jak Twoje, ale w smaku są fajne:)
OdpowiedzUsuńZrobiłam w panierce ze zblendowanych płatków kukurydzianych i ze zwykłym serem. Nie wyglądają tak ładnie jak Twoje, ale w smaku są fajne:)
OdpowiedzUsuń