wtorek, 9 sierpnia 2016

Frytki z cukinii w serowej panierce

Frytki z cukiii w panierce z bułki tartej i Parmezanu. Delikatne, chrupiące i bardzo smaczne. Idealne z sosem, czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego. Koniecznie spróbujcie!

SKŁADNIKI:
1 średnia cukinia
1 jajko
5 łyżek bułki tartej bezglutenowej (użyłam Nutrifree )
3 łyżki startego sera Parmezan lub Grano Padano

Cukinię umyj i pokrój w kawałki (jak frytki).
Jajko roztrzep w głębokim talerzu, w drugim wymieszaj bułkę tartą ze startym serem.
Kawałki cukinii dokładnie obtoczj w jajku, a następnie obtocz w bułce z serem.
Gotowe kawałki cukinii układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piecz ok. 20 minut - na złoty kolor.
Podawaj z sosem czosnkowym.

Smacznego :)




3 komentarze:

  1. Zrobiłam w panierce ze zblendowanych płatków kukurydzianych i ze zwykłym serem. Nie wyglądają tak ładnie jak Twoje, ale w smaku są fajne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zrobiłam w panierce ze zblendowanych płatków kukurydzianych i ze zwykłym serem. Nie wyglądają tak ładnie jak Twoje, ale w smaku są fajne:)

    OdpowiedzUsuń