Do ich przygotowania używałam chleba Panfette lub Panfette integrale delikatnie podgrzanego w tosterze dzięki któremu był niezwykłe delikatny i chrupiący.
1. Tosty z serkiem ricotta, morelami i rozmarynem.
Szczegółowy przepis tutaj:http://www.kuchniabezglutenowa.com.pl/2016/07/bezglutenowe-tosty-z-morelami-i.html
2. Kanapka pełnoziarnistego pieczywa z kremowym serkiem, bananem i nasionami chia
3. Grzanka z serkiem ricottą, świeżą figą oraz miodem.
4. Białe pieczywo posmarowane delikatnie kremowym serkiem, ze słodka gruszką, serem Tallegio z dodatkiem orzechów włoskich
5. Pieczywo pełnoziarniste posmarowane masłem migdałowym z dodatkiem podduszonych śliwek
6. Białe pieczywo posmarowane serkiem ricotta z dodatkiem świeżych malin i bazylii
7. Grzanka delikatnie posmarowana kremowym serkiem, z plasterkami mango oraz mozzarelli z mleka bawolego
8. Grzanka posmarowana masłem orzechowym, z dodatkiem słodkiej nektarynki
9. Kanapka z białym serkiem oraz karmelizowanymi śliwkami
10. Kanapka z masłem migdałowym oraz słodkimi śliwkami
Smacznego! :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz