Śniadanie mistrzów! Jajka przepiórcze sadzone w plastrach awokado i podane na tostach posmarowanych pastą tahini....Zdrowe tłuszcze, pełnowartościowe białko i złożone węglowodany w jednym małym posiłku. Czy można lepiej zacząć dzień ?:)
Udanego dnia!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 jaja przepiórcze
1/2 awokado
2 bezglutenowe tosty lub bułeczka ( u mnie bułeczka z quinoa z tego przepisu)
1 łyżeczka pasty Tahini
1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
kiełki lucerny
Awokado obierz, przekrój na pół i delikatnie wyjmij pestkę. Pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, połóż plastry awokado i wbij w otwór po pestce jaja przepiórcze.Smaż na małym ogniu aż białko się zetnie.
Chleb stosuj i posmaruj pastą tahini, połóż kiełki. Na wierzchu delikatnie ułóż awokado z jajkiem. Posól i popieprz.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz