czwartek, 17 listopada 2016
Kolorowa komosa ryżowa z miodem i owocami
Bardzo proste, smaczne, zdrowe i bezglutenowe śniadanie. Komosa ryżowa czyli quinoa ( u mnie tri colore) z dodatkiem borówek, których zapas mam w zamrażarce, banana i uprażonych migdałów. Pyszne, energetyczne śniadanie :-)
SKŁADNIKI na 1 porcję:
3/4 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
1 mały banan
1/2 szklanki borówek ( wcześniej rozmrożonych)
1 łyżka miodu
1 łyżka płatków migdałowych
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni . Banana pokrój w kostkę, wymieszaj z komosą, miodem i borówkami. Przed podaniem posyp podprażonymi migdałami.
Smacznego :-)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz