poniedziałek, 21 listopada 2016

Płatki ryżowe na mleku z owocami


Płatki ryżowe na mleku z owocami: jabłkiem, mango i pestkami granatu to moja dzisiejsza propozycja na pyszne, zdrowe i odżywcze śniadanie. Owoce można zmieniać i  dowolnie modyfikować. W tym daniu mango dało taką słodycz, że nie trzeba dodać ani grama cukru :)
Śniadanie dla dużych i małych - bardzo, bardzo smaczne! Polecam gorąco!

SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych bezglutenowych
150 ml mleka
1 jabłko (ok. 150g)
1 mango (ok.100g)
pestki granatu


Jabłko i mango obierz i pokrój na kawałki. Wrzuć owoce do garnka, wlej ok. 1/3 szklanki wody i duś do miękkości. Odstaw.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i gotuj przez 2 minuty mieszając. Dodaj uprażone owoce i wymieszaj z płatkami.
Płatki z owocami przelej do miseczki i posyp pestkami granatu.

Smacznego: )


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza