niedziela, 20 listopada 2016

Gruszki pieczone w sosie z siemienia lnianego



Pieczone gruszki z kremem z siemieniem lnianym z przepisu Macieja Szaciłło.
Gruszki pieczone pokochałam już dawno, a zaskakujący był smak kremu kokosowego z siemieniem lnianym. Naprawdę pyszne i zdrowe połączenie. Koniecznie spróbujcie! 


SKŁADNIKI na 2 porcje: 
2 gruszki
1 łyżka oleju kokosowego
krem: 1/2 szklanki mleka koksowego 
1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego 
syrop z agawy lub miód

Gruszki przekrój w poprzek, obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polej olejem kokosowym. Piecz w temperaturze ok. 200 stopni ok. 20 minut. Mielone siemię wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem z agawy. Owoce podawaj z kremem. Możesz dodatkowo połać syropem z agawy lub miodem.

Smacznego :)


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz