



Pieczone gruszki z kremem z siemieniem lnianym z przepisu Macieja Szaciłło.
Gruszki pieczone pokochałam już dawno, a zaskakujący był smak kremu kokosowego z siemieniem lnianym. Naprawdę pyszne i zdrowe połączenie. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 gruszki
1 łyżka oleju kokosowego
krem: 1/2 szklanki mleka koksowego
1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego
syrop z agawy lub miód
Gruszki przekrój w poprzek, obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polej olejem kokosowym. Piecz w temperaturze ok. 200 stopni ok. 20 minut. Mielone siemię wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem z agawy. Owoce podawaj z kremem. Możesz dodatkowo połać syropem z agawy lub miodem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz