czwartek, 15 grudnia 2016

Bezglutenowe ciastka korzenne

Kruche i delikatne ciastka o korzennym aromacie. Proste do przygotowania i bardzo, bardzo smaczne!

SKŁADNIKI:
500 g mieszanki Mix per Dolci Nutri free
200 g cukru pudru
220 g masła
2 jajka
2 łyżeczki przypraw korzennych

 Mąką z cukrem, przyprawą korzenną, wymieszaj i dodaj do niej masło posiekane w wiórki. Następnie dodaj jajka i całe ciasto dokładnie wyrób. Musi być gładkie i elastyczne - może się trochę kleić, ale nie dodawaj mąki. Ciasto uformuj w kulę i wstaw do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie rozwałkuj na grubość 0,5 cm i wykrawaj ciasteczka. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 15-20 minut - do złotego koloru.

Smacznego :)




1 komentarz: