niedziela, 4 marca 2018
Owsiane ciasteczka bez mąki i jajek
Ciasteczka owsiane z płatków owsianych, bez dodatku mąki i jajek. Osoby na diecie bez mlecznej mogą masło zastąpić masłem klarowanym lub sojowym. Bardzo proste i szybkie do wykonania. Miękkie, słodkie z wyraźnym smakiem banana. Idealne na drugie śniadanie czy podwieczorek.
Polecam :)
SKŁADNIKI:
300 g płatków owsianych bezglutenowych
80 g masła orzechowego ( bez cukru)
110 g miękkiego masła
1 dojrzały banan
2 łyżki miodu
3 łyżki cukru trzcinowego
szczypta soli
3 łyżki posiekanej suszonej żurawiny
4 łyżki nasion słonecznika
W dużej misce umieść wszystkie składniki i wyrób gładki i jednorodne ciasto.
Następnie mokrymi dłońmi odrywaj kawałki ciasta i formuj kulki wielkości orzecha włoskiego. Spłaszcz je delikatnie dłońmi i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 minut.
Smacznego :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Wyglądają smacznie.. 😋
OdpowiedzUsuń