sobota, 17 stycznia 2015

Bezglutenowe kluski leniwe z bananami

Bezglutenowe kluski leniwe z bananami, delikatne, puszyste i bardzo smaczne. Proste i szybkie do wykonania. Koniecznie spróbujcie!

 SKŁADNIKI::
1 banan (waga bez skórki 120 g)
250 g białego, chudego twarogu
1 jajko
50 g mąki kukurydzianej


Banan i twaróg zmiksuj dokładnie (np. blenderem), następnie dodaj jajko i mąke i dokładnie połącz. W dużym garnku zagotuj wodę i przy pomocy łyżki nakładaj kluski wkładając łyżkę do wrzątku. Kluseczki, które wypłyną na powierzchnie wyjmuj delikatnie łyżka cedzakową i odkładaj na talerz.

Podawaj posypane cukrem pudrem ub polane miodem.

Smacznego :)

1 porcja zawiera średnio:
energia: 280 kcal
białko: 30 g
węglowodany: 33 g
błonnik: 2,5 g
tłuszcze: 4 g
cholesterol: 81 mg


1 komentarz: