Bezglutenowe kluski leniwe z bananami, delikatne, puszyste i bardzo smaczne. Proste i szybkie do wykonania. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI::
1 banan (waga bez skórki 120 g)
250 g białego, chudego twarogu
1 jajko
50 g mąki kukurydzianej
Banan i twaróg zmiksuj dokładnie (np. blenderem), następnie dodaj jajko i
mąke i dokładnie połącz. W dużym garnku zagotuj wodę i przy pomocy
łyżki nakładaj kluski wkładając łyżkę do wrzątku. Kluseczki, które wypłyną na powierzchnie wyjmuj delikatnie łyżka cedzakową i odkładaj na
talerz.
Podawaj posypane cukrem pudrem ub polane miodem.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 280 kcal
białko: 30 g
węglowodany: 33 g
błonnik: 2,5 g
tłuszcze: 4 g
cholesterol: 81 mg
ale pyszne kluseczki, może zrobię na kolację :)
OdpowiedzUsuń