![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhjF9g-5DFc4jHzyGcz52yUbLm77sM8WFVjSIaNQhFAB9DgZ6bDjk_26CMENyhHDs4t4H-j7KStynJ37JvT8vh8BIVcWI9yygrhAGH_-LTSozvqOj20CLr0YSPvCDj06opthbeZjAG21w/s1600/15_min_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_obydcIb4-GVKYBLBtex9rqKjY0YH3yHjquNa-5XqcAKPc5TIzcHlKEYL2zYiHsqcPNUtyaPVbUh4T3PqPjgp9JKVyXVkXnUu12bpf-5D3Uc_kpKCzeerhY-QpfHCoJKRo4dNWQP0PgU/s1600/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgFWFzPejWXCNegyOFBXNkL1WKTasFEPzc7Q9u_Dh9giALEcYWQjrrnqPibVPe2WNLnuEgqDVFmk4G4bpx3AJdjTmbH_HEYOc7sC5sYuEqCUhUblCv1fjZh4JrsbbSYPNx5IofNGJ48734/s1600/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivQpVH5-hnsD2ggpVx96gXwVSgKoIwyIt9Ol2zQhm9jQ1RouBryR5lEgwNBkLZkItdNPq4qBzcRGFzZHkVzWi2L7HkW_r3ECRH31afUQmS75lsG0gpSL22CswZ9ppTXMvy5B7bT5aV90g/s1600/bezgluten_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjePJuAnWH14aVsA9_GzI0tkUACQqs0VTpv1pdv6SHmeab3TyO2IUwBLgWWB8NRVBJLkwB9cNMkh7hCZPEstOJW6lcrtvA4MrCCYLBUaqQfgc4xa_PMZsQnjSPG0j9-oNTYHKe1o_IaEZw/s1600/wegetarianskie_wl.png)
Płatki ryżowe z brzoskwinią i migdałami - pyszne, bezglutenowe i syte śniadanko - idealne na początek długiego tygodnia :)
SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych
200 ml mleka
4 połówki brzoskwiń z puszki
10 g płatków migdałowych
Brzoskwinie zmiksuj na mus. Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj. Dodaj mus brzoskwiniowy i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego: )
1 porcja zawiera średnio:
energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz