




Płatki ryżowe z brzoskwinią i migdałami - pyszne, bezglutenowe i syte śniadanko - idealne na początek długiego tygodnia :)
SKŁADNIKI na 1 porcję:
40 g płatków ryżowych
200 ml mleka
4 połówki brzoskwiń z puszki
10 g płatków migdałowych
Brzoskwinie zmiksuj na mus. Płatki ryżowe podpraż na suchej patelni na złoty kolor.
Mleko zagotuj, wsyp płatki ryżowe i zagotuj. Dodaj mus brzoskwiniowy i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając.
Ryż przełóż do miseczki i posyp płatkami migdałowymi.
Smacznego: )
1 porcja zawiera średnio:
energia: 307 kcal
białko: 8,6 g
węglowodany: 64 g
błonnik: 3,8 g
tłuszcze: 3,2 g
cholesterol: 7,4 mg
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz