



Pieczone gruszki z kremem z siemieniem lnianym z przepisu Macieja Szaciłło.
Gruszki pieczone pokochałam już dawno, a zaskakujący był smak kremu kokosowego z siemieniem lnianym. Naprawdę pyszne i zdrowe połączenie. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 gruszki
1 łyżka oleju kokosowego
krem: 1/2 szklanki mleka koksowego
1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego
syrop z agawy lub miód
Gruszki przekrój w poprzek, obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polej olejem kokosowym. Piecz w temperaturze ok. 200 stopni ok. 20 minut. Mielone siemię wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem z agawy. Owoce podawaj z kremem. Możesz dodatkowo połać syropem z agawy lub miodem.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 400 kcal
białko: 13 g
węglowodany: 41 g
błonnik: 9,5 g
tłuszcze: 23 g
Pere al forno con la crema di semi di lino
Ingredienti per 2 persone:
2 pere
1 cucchiaio di olio di cocco
Per la crema:
1/2 di bicchiere di latte di cocco
1 cucchiaio di colmo di semi di lino macinati
sciroppo di agave o miele
Tagliare le pere trasversalmente e levare i semi. Mettere su una teglia foderata con la carta da forno e versare l'olio di cocco. Cuocere in forno a circa. 200 ° per 20 minuti. Mescolare i semi di lino macinati con latte di cocco e sciroppo di agave. Frutta servire con la crema. È anche possibile glassare con sciroppo di agave o miele.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz