środa, 10 grudnia 2014

Gruszki pieczone z kremem z siemienia lnianego. Pere al forno con la crema di semi di lino.



Pieczone gruszki z kremem z siemieniem lnianym z przepisu Macieja Szaciłło.
Gruszki pieczone pokochałam już dawno, a zaskakujący był smak kremu kokosowego z siemieniem lnianym. Naprawdę pyszne i zdrowe połączenie. Koniecznie spróbujcie! 


SKŁADNIKI na 2 porcje: 
2 gruszki
1 łyżka oleju kokosowego
krem: 1/2 szklanki mleka koksowego 
1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego 
syrop z agawy lub miód

Gruszki przekrój w poprzek, obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polej olejem kokosowym. Piecz w temperaturze ok. 200 stopni ok. 20 minut. Mielone siemię wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem z agawy. Owoce podawaj z kremem. Możesz dodatkowo połać syropem z agawy lub miodem.

Smacznego :)

1 porcja zawiera średnio: 
energia: 400 kcal
białko: 13 g
węglowodany: 41 g
błonnik: 9,5 g
tłuszcze: 23 g


Pere al forno con la crema di semi di lino

Ingredienti per 2 persone: 
2 pere 
1 cucchiaio di olio di cocco 
Per la crema: 
1/2 di bicchiere di latte di cocco 
1 cucchiaio di colmo di semi di lino macinati 
sciroppo di agave o miele 

Tagliare le pere trasversalmente e levare i semi. Mettere su una teglia foderata con la carta da forno e versare l'olio di cocco. Cuocere in forno a circa. 200 ° per 20 minuti. Mescolare i semi di lino macinati con latte di cocco e sciroppo di agave. Frutta servire con la crema. È anche possibile glassare con sciroppo di agave o miele.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz