![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjh7eeiA1iINl_QUjNG2cGy_S-63MpM3hqSgAP0JgwVciWIE1_YlaU2c5uBDEfIQbmqR4KHkkmQKA_VOSZG_fvg1OewY_hQiH_lzJH1xOlpDltAmNJWKHwi-6soHryz6RCETpbjurduEE0/s200/45_min_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibsS9nNyTma-VdkLgof-trlNCehKJcwt6SMbai-8zgoyNj-pybnqKLS62hoDv8fjQmvzmocL-iBhb0z2qeXeWic5GGeTdjUqhRJ6ZmkHyv20ac6c3K1xZWmgouQro5mIzJOWwwN2aYCig/s200/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-i_AF6QEh8KgabigimH_vUJx2tFvqfJK4WgF4WC06PSoqOWrL4pF4Ru-thcq98EiB4I0yz-9V1rEvrFxM-M2Gy9-9O00Eq5xMnbprPsYVfxaodhwOjT00EylSpzrxoJ_v9vIdAMUjotQ/s200/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjD_T-AHFbJ2jqngUO-wDQt5c5I_ulyHs4JhJBvVLafvW1CZ56aCaMqGkFRMSwq0anf1H9TqZY2UKjtUaNTgwlba8Ixo8nn51oUYgNX8qBoPzqv6anhBIxRjaCEchGwVfKpSi_w3QErhp8/s200/bezgluten_wl.png)
Pieczone gruszki z kremem z siemieniem lnianym z przepisu Macieja Szaciłło.
Gruszki pieczone pokochałam już dawno, a zaskakujący był smak kremu kokosowego z siemieniem lnianym. Naprawdę pyszne i zdrowe połączenie. Koniecznie spróbujcie!
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 gruszki
1 łyżka oleju kokosowego
krem: 1/2 szklanki mleka koksowego
1 czubata łyżka mielonego siemienia lnianego
syrop z agawy lub miód
Gruszki przekrój w poprzek, obierz i pozbaw gniazd nasiennych. Połóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i polej olejem kokosowym. Piecz w temperaturze ok. 200 stopni ok. 20 minut. Mielone siemię wymieszaj z mlekiem kokosowym i syropem z agawy. Owoce podawaj z kremem. Możesz dodatkowo połać syropem z agawy lub miodem.
Smacznego :)
1 porcja zawiera średnio:
energia: 400 kcal
białko: 13 g
węglowodany: 41 g
błonnik: 9,5 g
tłuszcze: 23 g
Pere al forno con la crema di semi di lino
Ingredienti per 2 persone:
2 pere
1 cucchiaio di olio di cocco
Per la crema:
1/2 di bicchiere di latte di cocco
1 cucchiaio di colmo di semi di lino macinati
sciroppo di agave o miele
Tagliare le pere trasversalmente e levare i semi. Mettere su una teglia foderata con la carta da forno e versare l'olio di cocco. Cuocere in forno a circa. 200 ° per 20 minuti. Mescolare i semi di lino macinati con latte di cocco e sciroppo di agave. Frutta servire con la crema. È anche possibile glassare con sciroppo di agave o miele.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz