![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPXrfNzsH8VGEOCLZT0upXT3WLHs3PMumpOI25VYtdNXIMKXo-9UclzqOF2rN8jPgAVpB2NC69u-UhAI8alYX8PWtjClIfntcVro1rpnGLUZWsMjUE46zi9_Dao7Xh8Y8jnhNo0MGnZD8/s1600/15_min_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgNE1z9SQUuPlftGh_-mIN15wzgF0bBrPmjRK8Q5E8nrIwNtULhwGsfd_wWGMtRjFZWmn4-imiXsh-Nv4TSTRFafy_JNEJjOuuxnhJAMSunZ4ntaAoo7ZewlGdVDZ-twyX8cH23NIlHOsA/s1600/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZWf1Q4ZtP199YvDMbIOOIF_k4O8X9xXaXJfMid7OBUqXiVU_FQSrXoH-VIXgGDCQwaJkP9uco1LS9hm823SMgPA1-EIQMXVyI4kEPFi7wh9V7RXSM_CajiSMH_CPeLQTnj5X2zVjZEtM/s1600/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgx-hShu8YYycX1gimrC7HxLlzJosaN4FfejTJDBDGDTcbynU2Si9BQ-MdBh0aaao3BXUNzP1mGKQEObGriodqaUL8eEQsgH1ioUenwv3km0Clb-S1_4c0HQBWu2zwDWJa76_-brh__Bu8/s1600/bezgluten_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi76eCuH7rnhEz5nJYGIFbLUfKYrtl5ZMvRQVjhjORJ_vRLMHv-6HpKEVK3R0mFBHaCwlQSlwJSjbvyXI1cPmZX3rcVZo5fpOp3hQjfe2ZdkVLpDgIdwc6ky5JM_GYR1qXezpP3kptJogQ/s1600/wegetarianskie_wl.png)
Kakaowe muf finy gryczane – 6 sztuk
100 g mąki gryczanej
70 g ksylitolu
1 łyżeczka proszku
bezglutenowego
2 łyżeczki gorzkiego
kakao
3 łyżki oleju
rzepakowego
150 g napoju
roślinnego ( u mnie napój ryżowy)
W jednym naczyniu
wymieszaj wszystkie suche składniki, w drugim mokre. Połącz zawartość obu
naczyń i wymieszaj łyżką tylko do połączenia składników. Formę do muffinków
wyłóż papilotkami
Ciasto wylej do
papilotek do ¾ wysokości. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15
minut. Studź na kratce.
a kakao nie ma w składzie jakiejś zawartości mleka ?
OdpowiedzUsuńa kakao nie ma w składzie jakiejś zawartości mleka ?
OdpowiedzUsuńKakao może zawierac tez gluten
Usuń