piątek, 21 listopada 2014
Jajko sadzone w awokado - Uovo in avocado
SKŁADNIKI na 2 porcje:
2 jaja przepiórcze
1/2 awokado
2 bezglutenowe tosty
1 łyżeczka pasty Tahini
1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju kokosowego
kiełki lucerny
Awokado obierz, przekrój na pół i delikatnie wyjmij pestkę. Pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej tłuszcz, połóż plastry awokado i wbij w otwór po pestce jaja przepiórcze.Smaż na małym ogniu aż białko się zetnie. Chleb stosuj i posmaruj pastą tahini, połóż kiełki. Na wierzchu delikatnie ułóż awokado z jajkiem. Posól i popieprz.
Smacznego :)
UOVO IN AVOCADO
Ingredienti per due persone:
2 uova di quaglia
1/2 avocado
2 fette di pane tostato senza glutine
1 cucchiaino di pasta di tahina
1 cucchiaino di olio d'oliva o olio di cocco
germogli di erba medica
Sbucciare l’avocado, tagliarlo a metà e rimuovere delicatamente il nocciolo. Tagliarlo quindi a fette. Scaldare il grasso in una padella, mettere le fette di avocado e rompere l'uovo dentro l'incavo del nocciolo. Cuocere a fuoco basso fino a quando l’albume diventi bianco. Tostare il pane e spalmarlo con pasta di tahina, aggiungere i germogli. In cima posizionare con cura l’avocado con l'uovo. Salare e pepare.
Buon appetito :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz