![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgEPeOMqJ2tiJyy1IQg-nW3A8rylUEfZI35NlLGustw9BPxWFn54Gi4K2p_7_en4EXZdPNxZWoW1ECAZG_RZZ1S31WcO-KnddIftI6IqF0_XWn1P-mHUmgPzl_MXM_CZBTlHXRyo5VBg5Q/s200/15_min_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgU4tKtzMVGvPugOMoP6GNY4wFCUQM9gCBkr_jDtxjIYSgqaPyikHz96S0ml9L6I8zos8Svl562JAS_-mrtTsdSgMF15sJcG1raWI4Ze7QrShmKJAHDU9TlUee5RVtCcvhdH0KCzspEE2s/s200/bez_jaj_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji5VpLYR69F9RURffTviMPkEklOyH0b-4tfjnpp2OpdcKpQcbqv2gaGcPF8INVRpTlr9pk39L1it8to4tVXi-e5Z_P75f4qQR3zZrrVIAMYtBem9_K8a2uYG8UTdKl4XJ68JrYGJRwoVk/s200/bez_mleka_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7FOfpL7OZewIrs1Y230BpdTLiv4r1RmHZTBrcCy3s19BWNXJ_TNtStyYPNbyiwkOQMCsusROheyx_Fr8gmWC0mEmNOgWO6Z843u9KktkzCbjfKzylrJ0I7wGMX1zaAqUt01L1G53WOmY/s200/bezgluten_wl.png)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi4zsR5-DCIFuOdyoiy_az_uFoHOg52E3SICLJju8VNCs2l07PGilqtiY6oVv9goTEV26Quy_KpAxKM2jVCfwFbcI04NzpPOJIlLLn5Bfl3uN5uNU9DftOzeAryhQ2Ya_NF5BUbqUEbaK8/s200/wegetarianskie_wl.png)
Kokosowa jaglanka to propozycja na pyszne, rozgrzewające bezglutenowe śniadanie. Leekie a jednocześnie syte, dostarczy Wam energii na długi poranek. Polecam gorąco :)
SKŁADNIKI:
4 łyżki kaszy jaglanej (40g)
1 szklanka mleka roślinnego (250 ml) np. kokosowe Alpro
1 łyżka wiórków kokosowych (10g)
owoc starty na tarce o grubych oczkach: (jabłko, gruszka)
1 szklanka mleka roślinnego (250 ml) np. kokosowe Alpro
1 łyżka wiórków kokosowych (10g)
owoc starty na tarce o grubych oczkach: (jabłko, gruszka)
Kaszę przepłucz gorącą
wodą. Ugotuj na mleku, na małym ogniu przez ok. 15 minut, cały czas mieszając.
5 minut przed końcem do kaszy dodaj wiórki kokosowe i owoc.Podawaj natychmiast.
5 minut przed końcem do kaszy dodaj wiórki kokosowe i owoc.Podawaj natychmiast.
Smacznego :)
1 porcja (bez owocu) zawiera średnio:
energia: 366 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 62 g
błonnik: 6,5 g
tłuszcze: 9 g
Wygląda apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńjestem fanką jaglanki, a juz zwłaszcza takiej kokosowej :)
OdpowiedzUsuń