środa, 7 stycznia 2015

Bezglutenowa kokosowa jaglanka




Kokosowa jaglanka to propozycja na pyszne, rozgrzewające bezglutenowe śniadanie. Leekie a jednocześnie syte, dostarczy Wam energii na długi poranek. Polecam gorąco :)

 SKŁADNIKI:
4 łyżki kaszy jaglanej (40g)
1 szklanka mleka roślinnego (250 ml) np. kokosowe Alpro
1 łyżka wiórków kokosowych (10g)
owoc starty na tarce o grubych oczkach: (jabłko, gruszka)

Kaszę przepłucz gorącą wodą. Ugotuj na mleku, na małym ogniu przez ok. 15 minut, cały czas mieszając.
5 minut przed końcem do kaszy dodaj wiórki kokosowe i owoc.Podawaj natychmiast.

Smacznego :)

1 porcja  (bez owocu)  zawiera średnio:
energia: 366 kcal
białko: 14 g
węglowodany: 62 g
błonnik: 6,5 g
tłuszcze: 9 g




2 komentarze: