wtorek, 16 czerwca 2015

Bezglutenowe naleśniki z truskawkami




Rewelacyjne bezglutenowe naleśniki z truskawkami, polane dodatkowo musem truskawkowym - na śniadanie, deser lub podwieczorek. Przepyszna klasyka!

 SKŁADNIKI na ok. 10 naleśników 
ok. 2 szklanek wody gazowanej 
2 jajka 
200 g mieszanki bezglutenowej (u mnie Mieszanka Nutri Free per dolci
1 łyżka oleju 
szczypta soli 
olej kokosowy do smażenia
truskawki

Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj. Ciasto odstaw na kwadrans (zgęstnieje).
Patelnie bardzo dobrze rozgrzej i lekko natłuść olejem kokosowym - ja używam pędzelka. Wlewaj na patelnie porcje ciasta i smaż naleśniki na złoty kolor.
Gotowe naleśniki przełóż pokrojonymi na kawałki truskawkami i polej musem truskawkowym przygotowanym ze świeżo zmiksowanych truskawek.

Smacznego :)



2 komentarze: